Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
14. mája 2024 o 15:48
Čas čítania 0:26

Šimkovičová chce na školách zaviesť mediálnu výchovu. Hlavou projektu vraj bude Machala, ktorý konšpiroval o plochej Zemi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šimkovičová chce vraj deti učiť kritickému mysleniu.

Martina Šimkovičová na rezorte kultúry podľa informácií Hospodárskych novín zriaďuje projekt mediálnej výchovy, ktorý je zameraný na žiakov základných a stredných škôl. Ako uvádzajú HN, vedúcim tohto projektu je údajne Lukáš Machala, ktorý je známy svojimi konšpiráciami o plochej Zemi.

Ministerstvo má za cieľ zlepšiť kompetencie žiakov v oblasti mediálnej komunikácie a jej dosahu na život ľudí. Šimkovičová chce vraj zvýšiť kritické myslenie a samostatnosť v myslení aj pri vonkajšom tlaku masmédií.

30. apríla 2024 o 13:08 Čas čítania 0:41 Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi

Do projektu môže byť zapojená aj Petra Bačinská, ktorá na Facebooku pod menom Petra Demková zdieľa ruskú propagandu, v umeleckej výstave videla satanské symboly a v čase pandémie konšpirovala o očkovaní. Nie je jasné, kedy začnú mediálnu výchovu vyučovať na školách.

šimkovičová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia