Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
30. apríla 2024, 13:08
Čas čítania 0:41

Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Generálny tajomník služobného úradu rezortu kultúry Lukáš Machala sa odpovede dočkal veľmi rýchlo. Ivan Bella bol vo vesmíre až 8 dní, okrem mnohého iného mal výhľad aj na samotnú Zem.

Slovenský astronaut Ivan Bella pre Refresher potvrdil, že Zem je guľatá. Spojili sme sa s ním krátko po zverejnení tvrdení Lukáša Machalu z SNS, ktorý konšpiroval o tom, že Zem môže byť plochá. „Je podložené, že Zem je guľatá? Ja sa vážne pýtam. Boli ste vo vesmíre?“ pýta sa Machala moderátora.

30. apríla 2024, 10:40 Čas čítania 0:41 Šimkovičovej pravá ruka Machala konšpiruje o tom, že je Zem plochá: „Je podložené, že Zem je guľatá? Boli ste vo vesmíre?“ Šimkovičovej pravá ruka Machala konšpiruje o tom, že je Zem plochá: „Je podložené, že Zem je guľatá? Boli ste vo vesmíre?“

Práve Ivan Bella vo vesmíre naozaj bol. Ivan Bella je bývalý slovenský stíhací pilot. Ako prvý občan Slovenskej republiky vyletel do vesmíru. Stalo sa tak v roku 1999. V kozmickom priestore sa nachádzal až 8 dní. Mal z neho výhľad aj na samotnú Zem.

Jeden z uvádzaných dôvodov rušenia verejnoprávnej televízie RTVS je údajná „jednosmernosť“ informovania občanov. Vláde Roberta Fica sa nepáčilo, že mediálny priestor dostáva „len“ jeden názorový tábor.

Moderátor sa v rozhovore pýtal Machalu, či by podľa neho mali dostať priestor v novej televízii STVR aj ľudia, ktorí majú „iný názor“ a tvrdia, že Zem je plochá. Machala odpovedal kladne a uviedol, že ani jeden z nich nevie vyvrátiť, že Zem nie je plochá. Bella bol ako jediný slovenský kozmonaut vo vesmíre.

Domov
Zdieľať
Diskusia