Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. mája 2024 o 8:54
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: Roberta Fica operovali 5 hodín, jeho stav je vážny, no stabilizovaný, potvrdil Robert Kaliňák

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Kaliňák vystúpil na tlačovej konferencii v banskobystrickej nemocnici.

Robert Kaliňák informuje, že stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, no stále vážny. „V tejto chvíli prebiehajú ďalšie úkony, ktoré majú smerovať k zlepšeniu jeho stavu,“ povedal minister obrany v banskobystrickej nemocnici. Operovali ho podľa jeho slov 5 hodín.

Premiér je na oddelení ARO. Podľa riaditeľky nemocnice Miriam Lapuníkovej utrpel mnohopočetné zranenia. Pred operáciou podstúpil CT vyšetrenie. Lapuníková doplnila, že premiéra operovali päť hodín dva operačné tímy.

„Pacient mal mnohopočetné strelné poranenia,“ potvrdila. Požiadala o rešpektovanie Ficovho súkromia. Kaliňák poďakoval všetkým zdravotníkom v nemocnici. „Stav je naďalej veľmi vážny práve pre komplikovanosť zranení, ale všetci chceme veriť, že sa nám podarí tú situáciu zvládnuť,“ dodal.


Predsedu vlády postrelili v stredu (15. 5.) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Bol v život ohrozujúcom stave. Do nemocnice do Banskej Bystrice ho priviezol vrtuľník.

ATENTÁT NA FICA, ROBERT FICO
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia