Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. mája 2024 o 14:20
Čas čítania 0:25

Niektorí Slováci môžu jazdiť po diaľnici úplne zadarmo. Výnimka sa týka tejto skupiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O výnimku môžu Slováci požiadať prostredníctvom formulára.

Slováci, ktorí sú držiteľmi ŤZP preukazu, môžu jazdiť na slovenských diaľniciach úplne zadarmo. Vodič musí okrem iného mať aj parkovací preukaz. Od úhrady diaľničnej známky môže byť oslobodené len jedno konkrétne vozidlo. 

„Oslobodenie od platenia úhrady sa vzťahuje len na vozidlo, ktoré bolo zaregistrované ako oslobodené. Spoplatnené diaľnice môžete po registrácii vozidla využívať aj vtedy, ak vo vozidle nesedí držiteľ parkovacieho preukazu ŤZP. Podmienkou však je, aby toto vozidlo bolo riadne zaregistrované ako oslobodené od úhrady,“ informuje o podmienkach web na kúpu elektronickej známky Eznamka.sk

O výnimku môžu Slováci požiadať prostredníctvom formulára, kde vyplnia informácie o sebe a vozidle. Žiadosť môžeš podať na vybraných miestach alebo prostredníctvom portálu Eznamka.sk. 

diaľničná známka
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia