Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
19. mája 2024 o 14:50
Čas čítania 0:26

Vodiči na Slovensku si musia dávať pozor na známu problematickú značku. Nevedia, ako funguje, a tak dostávajú pokuty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Značka sa ľuďom v lete môže javiť ako bezvýznamná, no policajti na to majú iný názor.

Značka so symbolom snehovej vločky platí na Slovensku počas celého roka bez ohľadu na aktuálne počasie. Ak je pri značke aj obmedzenie rýchlosti, mnoho vodičov dostáva pokutu, pretože počas teplých mesiacov nespomalia, upozorňuje portál Autonoviny.sk

19. mája 2024 o 14:30 Čas čítania 9:49 Slovák Miro bojoval proti Talibanu vo francúzskych légiách: Jeho kolegovia zabili deti, on zarábal menej ako IT-čkár Slovák Miro bojoval proti Talibanu vo francúzskych légiách: Jeho kolegovia zabili deti, on zarábal menej ako IT-čkár
19. mája 2024 o 12:30 Čas čítania 14:31 Raper Fvck_Kvlt: Jeden policajt mi vybil zub, jeho vinou počujem slabšie na jedno ucho (Rozhovor) Raper Fvck_Kvlt: Jeden policajt mi vybil zub, jeho vinou počujem slabšie na jedno ucho (Rozhovor)
19. mája 2024 o 9:30 Čas čítania 4:12 Mýty o strese: Pomôže ti poldeci na uvoľnenie či čokoláda na lepšiu náladu? Mýty o strese: Pomôže ti poldeci na uvoľnenie či čokoláda na lepšiu náladu?

Značenie väčšinou sprevádza aj dopravná značka obmedzujúca rýchlosť. Táto výstraha neplatí len v zimných mesiacoch, keď je riziko reálne, ale aj v letných či teplých mesiacoch. Za porušenie značenia môže vodič dostať pokutu aj napriek tomu, že v lete nehrozí poľadovica či zľadovatený sneh.

Značky vodičovi komunikujú, že „rýchlosť je obmedzená, pretože na ceste môžu byť zimné podmienky“. Nehovoria o tom, že „v určenom úseku je povolená daná rýchlosť iba v zimných podmienkach“.

dopravná značka
Zdroj: Soferuj.sk
Späť
Zdieľať
Diskusia