Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Barbora Fábryová
24. mája 2024, 20:20
Čas čítania 0:26

Na Slovensku máme kritický nedostatok policajtov. Vláda im chce zdvihnúť platy o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda sa snaží prilákať do radov polície nových ľudí.

Vláda chce vyriešiť nedostatok zamestnancov v bezpečnostných zložkách zdvihnutím platov. Policajti by si tak mohli mesačne prilepšiť o 400 eur, informuje portál Aktuality.sk.

Ministri evidujú, že nedostatok pracovníkov začína byť kritický. Dôvodom nezáujmu o prácu v bezpečnostných zložkách sú nízke platy, demotivácia či nespokojnosť s podmienkami na pracovisku. 

„Takmer na všetkých útvaroch uvedených zložiek narastá nespokojnosť, frustrácia a dezilúzia, čo vyúsťuje do odchodu príslušníkov zo štátnej služby. Tento stav pritom priamo ohrozuje vnútornú bezpečnosť Slovenskej republiky,“ konštatujú ministri v dokumente. 
 
Vláda sa preto rozhodla zvýšiť príspevok na bývanie a rizikový príplatok. Oba príspevky by navýšili o 200 eur. Podľa nového návrhu sa policajné platy priblížia priemerným mzdám a platom vojakov. 

polícia kadeti
Zdroj: Polícia SR (Facebook)
Späť
Zdieľať
Diskusia