Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Nina Miščíová
29. mája 2024 o 15:02
Čas čítania 0:56

Bývalý poslanec PS Tomáš Hellebrandt prišiel do nemocnice na poslednú chvíľu. Išlo mu o život a lekári „nemali šajnu“, čo mu je

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exposlanec prehovoril o vážnych zdravotných problémoch.

Bývalý poslanec Progresívneho Slovenska Tomáš Hellebrandt na sociálnej sieti zverejnil príspevok, v ktorom sa podelil o priebeh závažného ochorenia. Status napísal ku Dňu Addisonovej choroby a píše v ňom o prejavení tohto ochorenia.

„Ide o chronické ochorenie spôsobené poškodením nadobličiek a výsledným nedostatkom dvoch životne dôležitých hormónov, ktoré tieto žľazy produkujú,“ vysvetľuje.

Zdravotné ťažkosti sa mu začali počas minuloročného leta na tlačovej konferencii, spočiatku ich pripisoval viróze, ktorú v tom čase prekonal. Najprv začal pociťovať závraty a neskôr upadol do bezvedomia. 


„Závraty však neprestávali, naopak, boli čoraz častejšie a intenzívnejšie. Zároveň sa mi behom niekoľkých mesiacov dramaticky zhoršila kondícia. Cítil som to na bicykli, na turistike, neskôr som mal problém vyjsť po schodoch,“ napísal na Facebooku. 

Do nemocnice prišiel prakticky na poslednú chvíľu, jeho zdravotný stav bol už vážny. Lekári v Žiline mu však nevedeli určiť diagnózu, podľa slov Hellebrandta „nemali šajnu“. Nakoniec mu pomohli až na endokrinológii v Bratislave.

Únik zdravotnej dokumentácie

Zdravotný stav Tomáša Hellebrandta bol témou pred niekoľkými mesiacmi, keď premiér Robert Fico zverejnil informáciu, že poslanec Tomáš Hellebrandt z Progresívneho Slovenska zatajil lekárom vo Fakultnej nemocnici v Žiline informáciu o svojom zdravotnom stave.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Tomáš Hellebrandt regoval na sociálnej sieti so slovami: „Neurobil som tak zo strachu, že táto osobná informácia sa dostane na verejnosť a stane sa prostriedkom politického boja. Zdá sa, že som sa bál oprávnene.“ V príspevku ďalej uviedol, že vďaka liečbe nie je infekčný. Následne sa vzdal mandátu.

Domov
Zdieľať
Diskusia