Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
25. júna 2024 o 14:39
Čas čítania 0:36

Nepríjemná správa pre obyvateľov Žiliny. Na týchto uliciach už zadarmo nezaparkuješ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Žilinskí poslanci sa zhodli na ďalšej zóne spoplatneného parkovania.

  • Mesto Žilina zavádza ďalšiu zónu spoplatneného parkovania, informoval zilinak.sk.
  • Nové pravidlá vstúpia do platnosti od 1. januára 2025. 
  • Parkovacie zóny mesto rozdelilo na rezidentské a zmiešané.

Prečo je to dôležité: Zoznam spoplatnených ulíc v krajských mestách sa čím ďalej, tým viac rozrastá. Občania by mali mať prehľad o spoplatnených uliciach, predídu tak pokutám v prípade nezaplateného parkovného. 

Širší kontext: Nové spoplatnené pásmo bude označené ako pásmo C1. Spoplatnené budú jednotlivé úseky na uliciach Kempelenova, Segnerova, Mateja Bela, Slnečné námestie, Jedlikova, Stodolova, Dadanova, Baničova, Námestie mladosti, Jura Hronca, Korzo a Mikovíniho, Petzvalova. 

Žilinčania majú možnosť využiť akciu, pri kúpe prvej parkovacej karty zaplatia iba 20 eur. Druhá karta ich vyjde na 100 eur. Na uliciach so zmiešaných parkovaním môžeš parkovať s parkovacím lístkom. 

Zaplatiť za parkovné budeš musieť od pondelka do piatka v čase  od 17.00 do 7.00 h. Za lístok zaplatíš 30 centov na pol hodiny. Cez víkend a sviatok budeš mať krátkodobé parkovanie zadarmo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia