Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
10. júla 2024 o 18:25
Čas čítania 0:35

Štát predstavuje staronovú jednodňovú verziu diaľničnej známky. Stáť bude vyše 5 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmeny nadobudnú účinnosť od 1. augusta.

  • Od augusta bude možné aj na Slovensku kúpiť jednodňovú diaľničnú známku za 5,4 eura.
  • Nariadením sa zároveň ruší celoročná diaľničná známka a okrem jednodňovej tak zostáva v platnosti iba 365-dňová, mesačná a desaťdňová známka.

Prečo je to dôležité: Informácia o zavedení jednodňovej diaľničnej známky môže ušetriť peniaze vodičom, ktorí o tejto možnosti nevedeli. 

Citát: „Účelom návrhu nariadenia vlády je ustanoviť výšku úhrady diaľničnej známky s jednodňovou platnosťou, ako aj vykonať legislatívno-technické úpravy v súvislosti s navrhovaným zrušením diaľničnej známky za kalendárny rok a v súvislosti s terminologickým zosúladením so zákonom o pozemných komunikáciách,“ spresnilo Ministerstvo dopravy SR. 

Širší kontext: Novú diaľničnú známku si budeš môcť zakúpiť od augusta tohto roku na webovej stránke eznamka. Aj keď štát zrušil celoročnú diaľničnú známku, stále si môžeš zakúpiť 365-dňovú. Na rozdiel od celoročnej ti platí presne 365 dní odo dňa zakúpenia.

Prečítaj si aj tieto články: 

10. júla 2024 o 6:40 Čas čítania 0:24 Mnohí Slováci môžu jazdiť po českých diaľniciach zadarmo alebo so zľavou, aj keď o tom netušia. Zverejnili aktuálne podmienky Mnohí Slováci môžu jazdiť po českých diaľniciach zadarmo alebo so zľavou, aj keď o tom netušia. Zverejnili aktuálne podmienky
8. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:48 PREHĽAD: Diaľničiari plánujú dokončiť dôležité úseky na dôležitej D3. Vodiči sa dočkajú zmeny už o pár rokov PREHĽAD: Diaľničiari plánujú dokončiť dôležité úseky na dôležitej D3. Vodiči sa dočkajú zmeny už o pár rokov
2. júla 2024 o 6:44 Čas čítania 0:27 Chorváti zvýšili počas letnej sezóny cenu mýta. Dovolenkári si priplatia Chorváti zvýšili počas letnej sezóny cenu mýta. Dovolenkári si priplatia
Domov
Zdieľať
Diskusia