Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. júla 2024 o 16:14
Čas čítania 0:38

AKTUÁLNE: V Poľsku sa na letisku zrútilo vojenské lietadlo. Pilot nehodu neprežil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pilot vojenského lietadla počas cvičenia zahynul.

Počas letových cvičení na letisku Kosakowo v Gdyni sa stala v piatok 12. júla letecká nehoda, pri ktorej zomrel pilot lietadla. Išlo o nehodu, pri ktorej pilot cvičil na sobotňajšie predstavenie, ktoré malo byť súčasťou osláv pri príležitosti 30. výročia námornej leteckej brigády, informuje poľský portál TVN24.pl.

Lietadlo M-346 Bielik narazilo počas cvičného letu do asfaltovej dráhy. Hovorca letiska informoval, že po tom, čo sa lietadlo zrútilo, ihneď vzbĺklo. Obyvatelia mesta mohli z veľkej diaľky pozorovať mohutný dym.

„Počas oficiálneho stretnutia v rokovacej sále na úrade sme pocítili určitý otras, takže sme vedeli, že sa niečo stalo. Po chvíli sme však videli stúpať tmavosivý dym. Ide o vojenský priestor, takže plné riadenie krízovej misie je na vojenskej strane, na strane ozbrojených síl,“ povedala starostka obce Kosakowo.

Domov
Zdieľať
Diskusia