Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. júla 2024 o 11:09
Čas čítania 0:31

SHMÚ aktuálne zvýšil výstrahy pred búrkami na 2. stupeň. Platiť bude pre viaceré okresy (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V týchto okresoch si treba dať v priebehu dňa pozor.

Vo viacerých oblastiach na severe Slovenska zvýšili meteorológovia výstrahu pred búrkami na druhý stupeň. Platí v stredu do 22.00 h v okresoch Brezno, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad, Stará Ľubovňa, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín. 

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov za polhodinu, nárazmi vetra s rýchlosťou do 110 kilometrov za hodinu a krúpami.


Meteorológovia upozorňujú na búrky aj v ďalších okresoch v Banskobystrickom, Žilinskom, Košickom a Prešovskom kraji, ako aj v okresoch Považská Bystrica, Prievidza a Levice. Prvostupňová výstraha platí do 22.00 h.


Na Slovensku hrozia v stredu aj vysoké teploty, najmä na západnom Slovensku a v južných oblastiach. Výstrahy vydali od 12.00 do 19.00 h. Pre okresy Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky platí až druhostupňová výstraha, teploty môžu dosiahnuť 35 stupňov Celzia.

mapa zrážky
Zobraziť galériu
(1)
Domov
Zdieľať
Diskusia