Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. júla 2024 o 9:33
Čas čítania 0:40

V okrese Turčianske Teplice napadli poslanca z SNS Pavla Ľuptáka. Pre fyzický útok museli zrušiť politickú akciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zranenie poslanca si vyžiadalo ošetrenie v nemocnici.

  • V okrese Turčianske Teplice napadli poslanca Národnej rady SR Pavla Ľuptáka (SNS). K útoku došlo vo štvrtok popoludní na pozemku poslanca pri dome.
  • Fyzický útok podľa predbežných informácií nemusí súvisieť s jeho politickou činnosťou, píšu Aktuality.
  • O správe informovali aj jeho poslaneckí kolegovia z klubu SNS Dušan Stríž či Ivan Ševčík.

Prečo je to dôležité: Nálada v slovenskej spoločnosti je po atentáte na Roberta Fica stále napätá. Akékoľvek fyzické útoky na politikov treba v demokratickej spoločnosti odsúdiť.

Citát: „Podozrivú osobu polícia krátko po skutku zadržala a umiestnila v cele policajného zaistenia,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Širší kontext: Ľuptákove zranenia si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Uviedol to zdroj blízky SNS, ktorý si želal zostať v anonymite. Napadnutie nemusí súvisieť s politickou činnosťou, aj keď má na ňu vplyv. Dnes sa mal poslanec Ľupták stretnúť s občanmi v Humennom, no stretnutie pre útok zrušili. Stríž aj Ševčík uviedli, že bližšie informácie poskytnú neskôr. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečin porušovania domovej slobody a prečin ublíženia na zdraví.

Pavel Ľupták.
Pavel Ľupták. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia