Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. júla 2024 o 15:09
Čas čítania 0:42

V Chorvátsku ti za porušenie zákazu o plavkách hrozí vysoká pokuta. Môže ti poriadne predražiť dovolenku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Chorvátsku chcú v turistických mestách udržiavať poriadok.

  • Austrálska influencerka Isabelle Lakin varovala turistov, aby v chorvátskych a talianskych mestách nenosili mimo pláže plavky.
  • Za porušenie zákazu v chorvátskych mestách Hvar, Dubrovník či Split môžeš zaplatiť astronomickú pokutu až do 700 eur. Denník Mirror informoval, že pokuty sa od minulého roku poriadne zdvihli.
  • Mestá sa týmto snažia udržať poriadok. Okrem pokuty za nosenie plaviek v meste môžeš dostať vysokú pokutu aj za pitie alkoholu na verejnosti.

Prečo je to dôležité: O pokutách, ktoré hrozia turistom, informujeme, aby sme dovolenkárom pomohli vyhnúť sa finančným sankciám, čo môže značne ovplyvniť ich cestovný rozpočet.

Citát: „Ak nechcete platiť pokutu 700 eur, tak nenoste do mesta vrchný diel plaviek bez toho, aby ste cezeň niečo mali. Chytia vás, nechcú, aby to turisti robili,“ cituje denník influencerku.

Širší kontext: Chorvátske mestá sa už dlhšie snažia bojovať s neporiadkom a so správaním turistov. Mesto Split tento rok zaviedlo aj vysokú pokutu za hádku na ulici. Turisticky obľúbený Dubrovník zase pokutuje za hlučné správanie na ulici, medzi ktoré patrí aj ťahanie kufrov na kolieskach.

Prečítaj si aj tieto články:

21. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:24 Nakupovali sme v chorvátskom supermarkete. Bežný nákup nestál ani 20 eur, jedna vec nás však šokovala (Reportáž) Nakupovali sme v chorvátskom supermarkete. Bežný nákup nestál ani 20 eur, jedna vec nás však šokovala (Reportáž)
17. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 6:06 Boli sme v najhoršie hodnotenej reštaurácii v Chorvátsku. Obsluha smrdela od cigariet, doniesli nám surovú pizzu a vodu za 6,50 € Boli sme v najhoršie hodnotenej reštaurácii v Chorvátsku. Obsluha smrdela od cigariet, doniesli nám surovú pizzu a vodu za 6,50 €
16. júla 2024 o 14:30 Čas čítania 4:14 REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 €
Domov
Zdieľať
Diskusia