Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júla 2024 o 9:12
Čas čítania 0:38

Zamestnanci leteckých spoločností ťa pre nevhodné oblečenie nemusia pustiť na palubu lietadla. Týmto módnym kúskom sa vyhni

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Cestujúci by mali dbať aj na to, kam letia a aký je v danej krajine určený štýl obliekania.

  • Niektoré zahraničné aerolínie nepustia cestujúcich na palubu, pokiaľ majú na sebe nevhodné oblečenie, informuje Birmingham Live.
  • Podľa letušky Mary Jo Manzanaresovej sú problematické najmä tričká s potenciálne urážlivými sloganmi či logami, roztrhané či špinavé oblečenie alebo aj žabky.
  • Pravidlá v obliekaní platia pri spoločnostiach Jet2, Ryanair, TUI či easyJet.

Prečo je to dôležité: Nevhodné oblečenie môže vyvolať konflikty a nepríjemné situácie medzi cestujúcimi a personálom. Aerolínie sa snažia zabezpečiť pokojný a pohodlný let pre všetkých pasažierov.

Citát: „Príkladom sú tričká s potenciálne urážlivými sloganmi či logami. V týchto prípadoch sú cestujúci požiadaní, aby ich buď zakryli, alebo si dali dole,“ uviedla Manzanaresová.

Širší kontext: Zamestnanci aerolínií majú právo cestujúceho do lietadla nevpustiť, pokiaľ nie je oblečený spôsobom, aký považujú za prijateľný. Podľa letušky je dôležité, aby cestujúci problémy s oblečením vyriešili ešte na letisku. Pri cestovaní je dôležité, aby cestujúci dbali na to, kam letia a aký je v danej krajine určený štýl obliekania. 

Prečítaj si aj tieto články:

29. júla 2024 o 19:00 Čas čítania 0:35 V známych gréckych dovolenkových oblastiach vyhlásili núdzový stav. Krajina trpí nedostatkom vody V známych gréckych dovolenkových oblastiach vyhlásili núdzový stav. Krajina trpí nedostatkom vody
29. júla 2024 o 10:14 Čas čítania 0:41 Verejná pláž neďaleko chorvátskeho Splitu je podľa domácich zamorená azbestom. Aktivisti varujú pred nebezpečnou vodou Verejná pláž neďaleko chorvátskeho Splitu je podľa domácich zamorená azbestom. Aktivisti varujú pred nebezpečnou vodou
28. júla 2024 o 12:52 Čas čítania 0:42 V bazéne v Poľsku sa otrávilo vyše 20 ľudí. Spôsobil to chlór, ktorý bežne používame aj u nás V bazéne v Poľsku sa otrávilo vyše 20 ľudí. Spôsobil to chlór, ktorý bežne používame aj u nás
lietadlo, koronavírus
Zdroj: Unsplash/Suhyeon Choi
Domov
Zdieľať
Diskusia