Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
29. júla 2024 o 19:00
Čas čítania 0:35

V známych gréckych dovolenkových oblastiach vyhlásili núdzový stav. Krajina trpí nedostatkom vody

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Situáciu s vodou zhoršuje aj nárast cestovného ruchu.

  • Štrnásť gréckych lokalít bojuje s nedostatkom vody a pre zhoršujúcu sa situáciu v nich vyhlásili núdzový stav.
  • Grécko dlhodobo trpí nedostatkom vody, pričom tento rok spadlo o 30 % menej zrážok ako v minulosti. Situáciu zhoršuje aj nárast cestovného ruchu a počet ubytovacích zariadení s bazénmi, upozorňuje Eleftheros Typos.
  • Núdzový stav vyhlásil Generálny sekretariát pre civilnú ochranu v piatich obciach na Kréte, na ostrovoch Serifos, Sifnos, Leros, Poros, Spetses, v dedine Sami na Kefalónii a v oblastiach Korint, Alexandropolis a Xanthi, informuje web News Bomb.

Prečo je to dôležité: Nedostatok vody v gréckych turistických destináciách môže negatívne ovplyvniť cestovný ruch, ale aj každodenný život obyvateľov.

Širší kontext: Alarmujúca situácia s nedostatkom vody nie je obmedzená len na Grécko. Podobné problémy hlásia aj ďalšie oblasti Stredozemného mora vrátane Cypru, Sicílie, Španielska, Andorry, Albánska, Talianska, Portugalska a Macedónska, informuje Svetový inštitút zdrojov.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

29. júla 2024 o 10:14 Čas čítania 0:41 Verejná pláž neďaleko chorvátskeho Splitu je podľa domácich zamorená azbestom. Aktivisti varujú pred nebezpečnou vodou Verejná pláž neďaleko chorvátskeho Splitu je podľa domácich zamorená azbestom. Aktivisti varujú pred nebezpečnou vodou
28. júla 2024 o 12:52 Čas čítania 0:42 V bazéne v Poľsku sa otrávilo vyše 20 ľudí. Spôsobil to chlór, ktorý bežne používame aj u nás V bazéne v Poľsku sa otrávilo vyše 20 ľudí. Spôsobil to chlór, ktorý bežne používame aj u nás
28. júla 2024 o 12:03 Čas čítania 0:39 Ryanair varuje pred problematickými batožinami. Ktorým farbám kufrov sa treba počas dovolenky radšej vyhnúť? Ryanair varuje pred problematickými batožinami. Ktorým farbám kufrov sa treba počas dovolenky radšej vyhnúť?
Domov
Zdieľať
Diskusia