Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
8. augusta 2024 o 13:40
Čas čítania 0:43

Slovenská polícia reaguje na zrušený koncert Taylor Swift. Bezprostredná hrozba teroristického útoku na Slovensku nehrozí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia priala viaceré bezpečnostné opatrenia.

  • Polícia monitoruje bezpečnostnú situáciu v súvislosti so zrušením koncertov americkej speváčky Taylor Swift vo Viedni pre hrozbu teroristického útoku.
  • Polícia na sociálnej sieti informuje, že bezprostredná hrozba takéhoto útoku na Slovensku nehrozí.
  • V súvislosti so zrušením koncertov prijala polícia zároveň viaceré preventívne opatrenia, konkretizovať ich nie je možné.

Citát: „Bezpečnostnú situáciu priebežne monitorujeme a analyzujeme. Bezprostredná hrozba teroristického útoku v tejto súvislosti na Slovensku nehrozí,“ ubezpečuje polícia.

Širší kontext: Organizátori zrušili všetky tri koncerty americkej speváčky Taylor Swift, ktoré sa mali tento týždeň konať vo Viedni. Oznámili to krátko po tom, ako rakúska polícia informovala o zadržaní dvoch osôb podozrivých z plánovania útokov na podujatia vo Viedni a okolí. Swift mala vo štvrtok, piatok aj sobotu vystúpiť na viedenskom Štadióne Ernsta Happela.

Podľa medzinárodných správ bol medzi zatknutými podozrivými 19-ročný mladík, ktorý prisahal vernosť ISIS, keď žil so svojimi rodičmi v meste Ternitz. On aj druhý muž skončili v policajnej väzbe po tom, ako rakúska polícia vykonala raziu v dome mladšieho muža a našla u neho rôzne chemikálie a látky. Obyvatelia mesta Ternitz boli údajne počas razie evakuovaní a cesty boli na čas uzavreté.

Domov
Zdieľať
Diskusia