Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
9. augusta 2024 o 17:59
Čas čítania 0:37

Nový riaditeľ SNG Bittner chce potrestať zamestnancov, ktorí rozhodli o bezplatnom vstupe. Chce im dať preplatiť škody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Škody plánuje zosobniť šiestim zamestnancom galérie.

  • Nový riaditeľ SNG Anton Bittner chce dať zamestnancom preplatiť všetky bezplatné vstupenky, vidí ich ako ušlý príjem pre galériu.
  • Dôsledky rozhodnutia predchádzajúceho vedenia Slovenskej národnej galérie (SNG) o bezplatnom vstupe zosobnia konkrétnym zamestnancom.
  • Rozhodnutie o bezplatnom vstupe dočasne poverený šéf SNG Anton Bittner zrušil pol hodinu po vymenovaní.

Citát: „Toto rozhodnutie bolo nehospodárne a je v rozpore s internými predpismi. Šiestim zamestnancom, ktorí o tom protiprávne rozhodli, bude zosobnená škoda,“ zdôraznil s tým, že SNG hospodári s verejnými zdrojmi a musí rešpektovať základné ekonomické pravidlá.

Širší kontext: Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová v stredu (7. 8.) odvolala generálnu riaditeľku SNG Alexandru Kusú, odôvodnila to jej zlyhaniami pri rekonštrukcii galérie i prezentácii slovenskej kultúry prostredníctvom podujatí, zastrešených SNG.

Nový dočasne poverený šéf SNG Bittner po svojom nástupe predstavil zamestnancom svoju víziu ďalšieho rozvoja galérie, reštrukturalizácie a stabilizácie. Za priority označuje finančnú stabilitu, optimalizáciu vnútorných procesov a rozvoj nových činností a aktivít, ktoré zabezpečia ďalšie finančné zdroje pre galériu.

8. augusta 2024 o 20:21 Čas čítania 0:31 Slovenská národná galéria má nového riaditeľa. Anton Bittner pol hodinu po vymenovaní zrušil bezplatný vstup Slovenská národná galéria má nového riaditeľa. Anton Bittner pol hodinu po vymenovaní zrušil bezplatný vstup
Domov
Zdieľať
Diskusia