Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. augusta 2024 o 16:25
Čas čítania 0:36

Na podanie príspevku vo výške 10-tisíc eur zostávajú posledné týždne. Peniaze pomôžu s prerábkou bývania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na program je vyčlenených 36 miliónov eur pre vybrané obce, ktoré majú problémy s kvalitou ovzdušia.

  • Ľudia môžu získať dotáciu vo výške desaťtisíc eur na zlepšenie bývania prostredníctvom výzvy Obnov dom mini. Táto výzva je určená pre obyvateľov 152 obcí v Banskobystrickom a Košickom kraji. Opravy musia vykonávať dodávatelia, dom si nemožno opraviť svojpomocne.
  • Výzva sa zameriava na domácnosti s nízkymi príjmami, často zahŕňajúce zdravotne postihnutých alebo poberateľov sociálnych dávok. Výzva nevyžaduje energetický certifikát, čo zjednodušuje proces.
  • Prihlasovanie trvá do 30. augusta.

Prečo je to dôležité: Program poskytuje finančnú podporu pre znevýhodnené domácnosti, môže zlepšiť ich životné podmienky a zvýšiť dostupnosť bývania v regiónoch s nižšími príjmami.

Širší kontext:  Výzvu vyhlásila Slovenská agentúra životného prostredia a jej cieľom je zlepšiť životné podmienky v sociálne slabších regiónoch Slovenska. Na program vyčlenili 36 miliónov eur pre 152 slovenských obcí, ktoré majú problémy s kvalitou ovzdušia. Diskusie o zvýšení maximálnej sumy dotácie naznačujú, že je snaha rozšíriť podporu na viac rodín.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články: 

16. júla 2024 o 10:40 Čas čítania 0:51 KALKULAČKA: Slováci môžu dostať príspevok na slnečné kolektory či tepelné čerpadlá. Musia splniť dôležitú podmienku KALKULAČKA: Slováci môžu dostať príspevok na slnečné kolektory či tepelné čerpadlá. Musia splniť dôležitú podmienku
8. augusta 2024 o 12:30 Čas čítania 1:14 Zamestnávatelia môžu získať príspevok na nového zamestnanca až 280 eur. Zverejnili podmienky Zamestnávatelia môžu získať príspevok na nového zamestnanca až 280 eur. Zverejnili podmienky
31. júla 2024 o 6:49 Čas čítania 0:39 Vláda chce zrušiť krátenie opatrovateľských príspevkov. Týka sa to ľudí v dôchodkovom veku Vláda chce zrušiť krátenie opatrovateľských príspevkov. Týka sa to ľudí v dôchodkovom veku

 

Späť
Zdieľať
Diskusia