Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. augusta 2024 o 7:30
Čas čítania 0:30

Už o pár hodín udrú na Slovensku horúčavy až 37 stupňov Celzia. SHMÚ vydáva výstrahy pre väčšinu okresov (+ mapy)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydáva na väčšine slovenské územia výstrahy.

Tento týždeň bude pravdepodobne najteplejšie v stredu 14. augusta, kedy môže teplota na juhozápade vystúpiť až na 37 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.

Na východnom Slovensku sa v pondelok 12. augusta paradoxne ochladí o približne dva stupne Celzia a aj ďalšie dva dni tam bude relatívne chladnejšie ako na ostatnom území. Dôvod pondelňajšieho ochladenia je podľa meteorológov ten, že sa v chladnom vzduchu zo Škandinávie nad západné Rusko presúva tlaková níž, a ten vzduch čiastočne zatečie aj nad východné Slovensko.

„V stredu sa však aj tam začne otepľovať a najteplejší deň tam bude pravdepodobne vo štvrtok alebo v piatok,“ ozrejmil SHMÚ. Okrem vysokej teploty treba budúci týždeň počítať aj s veľmi nepríjemným dusnom, spočiatku najmä na juhozápade, neskôr na väčšine územia krajiny.

shmúshmúshmú
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia