Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
13. augusta 2024 o 10:14
Čas čítania 0:28

Ministerka zdravotníctva Dolinková odvolala šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom odvolania má byť zlé finančné hospodárenie poisťovne.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková odvolala v utorok predsedu predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne a generálneho riaditeľa Michala Ďuriša. Ako dôvod uviedla nepriaznivý vývoj hospodárenia štátnej zdravotnej poisťovne.

„Nepriaznivý vývoj hospodárenia štátnej zdravotnej poisťovne a uloženie opatrení vo forme ozdravného plánu zo strany Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou si vyžaduje jasné krízové riadenie organizácie, ktorá hospodári s rozpočtom na úrovni 5 miliárd EUR. Ide o najväčší objem zdrojov, ktoré je nevyhnutné efektívne alokovať na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Ministerstvo zdravotníctva ako jediný akcionár Všeobecnej zdravotnej poisťovne permanentne monitoruje personálnu i hospodársku kondíciu svojej najväčšej podriadenej organizácie,“ informovala Dolinková v stanovisku. 

Do vymenovania tretieho člena predstavenstva poisťovne ostávajú ešte maximálne tri mesiace. O kľúčových rozhodnutiach budú zatiaľ rozhodovať zvyšní členovia predstavenstva. 



Domov
Zdieľať
Diskusia