Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. augusta 2024 o 19:24
Čas čítania 0:26

Meteorológovia vydali pre okres Námestovo výstrahu tretieho stupňa pred prívalovou povodňou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hydrologická výstraha prvého stupňa platí pre Michalovce, Trebišov bez Roňavy a Trebišov-Roňava.

Pre okres Námestovo vydali meteorológovia hydrologickú výstrahu tretieho stupňa pred prívalovou povodňou. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.


„Vzhľadom na spadnuté prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ konštatuje SHMÚ.


Pre tri okresy v Košickom kraji bola vydaná hydrologická výstraha prvého stupňa pred prívalovou povodňou. Ide o okresy Michalovce, Trebišov bez Roňavy a Trebišov-Roňava.

Prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, najmä na malých tokoch, predpokladajú meteorológovia v súvislosti s očakávanými prívalovými zrážkami pri búrkach. Pre niektoré okresy Prešovského a Košického kraja platia do večera výstrahy prvého stupňa pred búrkami.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia