Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. augusta 2024 o 15:48
Čas čítania 0:36

Takto bude vyzerať najmodernejšia nemocnica na Slovensku. Má stáť stovky miliónov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Porotcovia našli víťazov v súťaži o najkrajší návrh interiéru.

  • Súťaž o najlepší interiér novej Univerzitnej nemocnice v Martine vyhrali štúdiá MUUR a winwin architects, informuje portál Archinfo.
  • Verejné priestory a administratívne a školiace priestory a ambulancie navrhlo štúdio MUUR.
  • O dizajn lôžkových miestností sa postará bratislavský ateliér winwin architects.

Porote sa pri návrhoch páčil celistvý prístup ku konceptu a niekoľko konkrétnych architektonických prvkov. „Výtvarný element eskalátora v tvare X s priestorom na zavesené umenie je skvelý a pridáva novú vrstvu k architektúre stavby. Svetelná kontúra okolo otvoru dobre podporuje priestorové kvality, rovnako ako drevený podhľad na druhom nadzemnom podlaží. Prepojenie interiéru a exteriéru a použitie materiálov v centrálnom krížení je presvedčivé,“ reagujú porotcovia.

Pri lôžkach im išlo najmä o funkčnosť a príjemné prostredie. „Návrh interiéru mal ponúknuť vysoko funkčný, nadčasový dizajn. Vytvoriť estetické, príjemné, priateľské a bezpečné prostredie umožňujúce symbiózu pacienta, jeho rodiny a personálu,“ opisujú. Porotcom sa

páčil koncept a vyzdvihli najmä detské izby, ktoré sú hravé, no nie infantilné.

nemocnicanemocnicanemocnicanemocnica
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia