Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
24. augusta 2024 o 12:38
Čas čítania 0:54

VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zelenskyj tvrdí, že Rusko zistí, čo je to spravodlivosť.

  • Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti 33. výročia nezávislosti Ukrajiny vyhlásil, že Rusko chce zničiť Ukrajinu, ale vojna sa vrátila k nemu domov.
  • Zelenskyj zverejnil videoodkaz z opustenej zalesnenej časti Sumskej oblasti, ktorú navštívil začiatkom tohto týždňa. Povedal, že sa nachádza niekoľko kilometrov od miesta, odkiaľ ukrajinské sily 6. augusta neočakávane vpadli do ruskej Kurskej oblasti.

Prečo je to dôležité: Útok v Kurskej a Belgorodskej oblasti je najväčšia ukrajinská cezhraničná operácia od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022. Kyjev však podľa ukrajinského prezidenta znova prekvapí a prisľúbil, že Moskva bude vedieť, čo je to odplata.


Citát: „Každý, kto chce zasiať zlo na našom území, bude žať jeho ovocie na svojom území. Toto nie je predpoveď, nie je to škodoradosť, nie je to slepá pomsta. Je to spravodlivosť,“ dodal.

Širší kontext: Zelenskyj označil ruského prezidenta Vladimira Putina za chorého starca z Červeného námestia, ktorý sa neustála všetkým vyhráža červeným tlačidlom.

Vpád ukrajinskej armády do Kurskej oblasti Moskvu rozrušil, no dosiaľ nespomalil postup ruských síl na východe Ukrajiny.

Prečítaj si aj tieto články:

14. augusta 2024 o 8:15 Čas čítania 0:39 V ďalšej ruskej oblasti vyhlásili výnimočný stav. Ukrajinci v Rusku naďalej vedú intenzívne boje V ďalšej ruskej oblasti vyhlásili výnimočný stav. Ukrajinci v Rusku naďalej vedú intenzívne boje
14. augusta 2024 o 16:14 Čas čítania 0:46 VIDEO: Ukrajinci v ruskom meste Sudža zhodili z úradnej budovy ruskú vlajku. Vymenili ju za ukrajinskú VIDEO: Ukrajinci v ruskom meste Sudža zhodili z úradnej budovy ruskú vlajku. Vymenili ju za ukrajinskú
17. augusta 2024 o 11:30 Čas čítania 1:12 Rusko sa pripravuje na „desaťročia“ trvajúce sankcie Západu. Očakávajú, že neskončia ani po uzavretí mieru Rusko sa pripravuje na „desaťročia“ trvajúce sankcie Západu. Očakávajú, že neskončia ani po uzavretí mieru
Domov
Zdieľať
Diskusia