Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
14. augusta 2024 o 16:14
Čas čítania 0:46

VIDEO: Ukrajinci v ruskom meste Sudža zhodili z úradnej budovy ruskú vlajku. Vymenili ju za ukrajinskú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinskí vojaci vztýčili v ruskom meste Sudža ukrajinskú vlajku.

  • Ukrajinská štátna televízia v stredu odvysielala reportáž. Zachytáva na nej ukrajinských vojakov, ktorí sťahujú zo stožiara na úradnej budove v meste Sudža v Kurskej oblasti ruskú vlajku a vymieňajú ju za ukrajinskú.
  • Súčasťou reportáže boli aj zábery na trojicu ukrajinských vojakov stojacich na streche nad vchodom do trojposchodovej budovy - údajne školy s internátom -, ako zo stožiara sťahujú ruskú vlajku kričiac „Sláva Ukrajine“.
  • Spravodajkyňa ukrajinskej štátnej televízie v reportáži uviedla, že ukrajinské sily majú nad Sudžou, kľúčovým uzlom prekládky plynu, plnú kontrolu. Doplnila, že TV štáb dorazil do mesta ako súčasť vojenskej kolóny, ktorá priviezla aj humanitárnu pomoc pre civilistov.

Širší kontext: Kurská oblasť je v centre pozornosti od 6. augusta, keď na jej územie vtrhli ukrajinské ozbrojené sily. V snahe zastaviť ich prienik ruské velenie vyslalo do boja okrem pohraničníkov aj novobrancov, pričom mnohí z nich padli do ukrajinského zajatia.

V dôsledku vpádu ukrajinských jednotiek v Kurskej oblasti, ktorý nezastavili ani obranné valy vybudované po rozpútaní vojny na Ukrajine, od minulého piatka platí režim mimoriadnej situácie na federálnej úrovni.

Prečítaj si aj tieto články: 

14. augusta 2024 o 8:15 Čas čítania 0:39 V ďalšej ruskej oblasti vyhlásili výnimočný stav. Ukrajinci v Rusku naďalej vedú intenzívne boje V ďalšej ruskej oblasti vyhlásili výnimočný stav. Ukrajinci v Rusku naďalej vedú intenzívne boje
12. augusta 2024 o 20:13 Čas čítania 0:53 Ukrajina tvrdí, že už ovláda tisíc kilometrov štvorcových ruského územia. Zelenskyj oznámil nový plán Ukrajina tvrdí, že už ovláda tisíc kilometrov štvorcových ruského územia. Zelenskyj oznámil nový plán
12. augusta 2024 o 6:56 Čas čítania 0:47 Ukrajina postúpila hlboko na ruské územie. Priznal to aj Kremeľ, Zelenskyj posiela tvrdý odkaz o spravodlivosti Ukrajina postúpila hlboko na ruské územie. Priznal to aj Kremeľ, Zelenskyj posiela tvrdý odkaz o spravodlivosti
Domov
Zdieľať
Diskusia