Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
25. augusta 2024 o 8:14
Čas čítania 0:46

Zakladateľa Telegramu zadržali vo Francúzsku. Obviňujú ho z nedostatočného moderovania obsahu na sieti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zakladateľa siete Telegram Durova zadržali vo Francúzsku.

  • Zakladateľa a generálneho riaditeľa aplikácie Telegram Pavla Durova v sobotu zadržali na francúzskom letisku Le Bourget.
  • Durov cestoval svojím súkromným lietadlom z Azerbajdžanu a úrady na neho vo Francúzsku vydali zatykač v rámci predbežného policajného vyšetrovania.
  • Vyšetrovanie sa zameriava na nedostatočné moderovanie obsahu na Telegrame. Polícia sa údajne domnieva, že táto situácia umožňuje, aby trestná činnosť v aplikácii pokračovala bez zábran.

Prečo je to dôležité: Nedostatočné moderovanie vedie k využívaniu sociálnej siete na pranie špinavých peňazí, obchodovanie s drogami a zdieľanie pedofilného obsahu, tvrdí CNN.

Širší kontext: Tridsaťdeväťročný Durov sa narodil v Rusku, avšak krajinu v roku 2014 opustil po tom, ako odmietol splniť požiadavky na zrušenie opozičných komunít na svojej sociálnej sieti VKontakte, ktorú predal. Podľa ruských a francúzskych médií získal Durov v roku 2021 francúzske občianstvo.

Telegram sa po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 stal hlavným zdrojom nefiltrovaného a niekedy aj zavádzajúceho obsahu pochádzajúceho od oboch strán konfliktu.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Ruská tlačová agentúra TASS uviedla, že ruské veľvyslanectvo vo Francúzsku podniká okamžité kroky na objasnenie situácie v súvislosti so zadržaním podnikateľa. Viacerí ruskí blogeri vyzvali na protesty pred francúzskymi veľvyslanectvami po celom svete.

Prečítaj si aj tieto články: 

24. augusta 2024 o 12:38 Čas čítania 0:54 VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata
20. augusta 2024 o 15:08 Čas čítania 0:32 VIDEO: Nahý Rus pod vplyvom sa snažil znásilniť kravu. Tá sa bránila a nabrala ho na rohy VIDEO: Nahý Rus pod vplyvom sa snažil znásilniť kravu. Tá sa bránila a nabrala ho na rohy
17. augusta 2024 o 11:30 Čas čítania 1:12 Rusko sa pripravuje na „desaťročia“ trvajúce sankcie Západu. Očakávajú, že neskončia ani po uzavretí mieru Rusko sa pripravuje na „desaťročia“ trvajúce sankcie Západu. Očakávajú, že neskončia ani po uzavretí mieru
durov
Zdroj: Wikimedia Commons/Schreibvieh
Domov
Zdieľať
Diskusia