Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
8. septembra 2024 o 15:07
Čas čítania 0:40

Kľúčový dodávateľ tepla na východe Slovenska definitívne skrachoval. Ohrozených je 70% domácností ...

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Východoslovenský dodávateľ tepla oznámil koniec. Od spoločnosti je závislých 70% domácností a miestnych firiem.

  • Spoločnosť Chemes, ktorá dodávala teplo pre 70% domácností a firmy vo východoslovenskom meste, definitívne skrachovala. Mestský súd Košice vyhlásil na jej majetok konkurz, informoval Denník N.
  • Za krachom spoločnosti má byť spor s Východoslovenskou energetikou (VSE). Problémom sú najmä nezaplatené účty za plyn a elektrinu za posledné štyri mesiace v roku 2022. Dlh sa vyšplhal do výšky 19 miliónov eur.
  • V dôsledku krachu dôležitej spoločnosti pre východoslovenské domácnosti prijal štát nový zákon s názvom Lex Chemes, ktorý prikazuje firme v krachu umožniť inej spoločnosti použiť ich stroje na výrobu tepla a teplej vody.

Prečo je to dôležité: Krach spoločnosti Chemes ohrozil dodávky tepla pre veľké množstvo domácností a firiem. Bez štátnej pomoci môže zostať veľká časť mesta bez tepla, čo môže spôsobiť problém najmä s prichádzajúcou zimou.

Širší kontext: O dodávanie tepla by sa mala v Humennom starať štátna spoločnosť MH Teplárenský holding (MHTH). Spoločnosť mala v Humennom nainštalovať mobilné záložné zdroje teplej vody, informoval Trend.

Krach spoločnosti môže zároveň nepriaznivo zasiahnuť miestny priemyselný park, v ktorom pracuje 1 500 ľudí.

3. júla 2024 o 10:19 Čas čítania 0:46 1500 pracovných miest v Humennom je v ohrození. Firma má posledných pár dní, aby zaplatila milióny 1500 pracovných miest v Humennom je v ohrození. Firma má posledných pár dní, aby zaplatila milióny
Domov
Zdieľať
Diskusia