Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
11. septembra 2024 o 12:04
Čas čítania 0:41

Slovenskí dôchodcovia majú nárok na tréningový program. Nezaplatia za neho ani cent

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre zapojenie sa do štúdie je potrebné absolvovať neurologické lekárske vyšetrenie spojené s odberom krvi.

  • Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici spolupracuje s Biomedicínskym centrom Slovenskej akadémie vied na štúdii pre seniorov, ktorí subjektívne pociťujú poruchy pamäti.
  • Vyzýva ľudí vo veku od 60 do 80 rokov, ktorí majú záujem sa do nej zapojiť a dozvedieť sa o štúdii niečo viac, aby kontaktovali odbor podpory zdravia a výchovy k zdraviu RÚVZ Banská Bystrica.
  • Ako RÚVZ uvádza na webe, hlavnými benefitmi účasti v programe je na mieru šitý tréningový program, ktorý sa realizuje pod dohľadom skúsených trénerov a fyzioterapeutov.

Rovnako možnosť zlepšenia mozgových funkcií (pamäť a učenie, pozornosť), nálady a kvality života, ako aj metabolizmu a fyzickej zdatnosti s poklesom rizika vzniku Alzheimerovej choroby, cukrovky druhého typu, srdcovocievnych ochorení a rakoviny.

Účastníkov programu čaká tiež komplexné vyšetrenie metabolizmu, zdatnosti, telesného zloženia (množstvo tuku a svalstva) a mozgových funkcií, ktoré realizuje tím skúsených špecialistov. Poskytnuté služby počas celej štúdie sú bezplatné.

RÚVZ pripomína, že pre zapojenie sa do štúdie je potrebné absolvovať neurologické lekárske vyšetrenie spojené s odberom krvi.

Prečítaj si aj tieto články:

10. septembra 2024 o 12:46 Čas čítania 0:53 Nová nádej pre dôchodcov: Dôchodok by mohol vzrásť o desiatky eur, ministerstvu práce sa však návrh nepáči Nová nádej pre dôchodcov: Dôchodok by mohol vzrásť o desiatky eur, ministerstvu práce sa však návrh nepáči
5. septembra 2024 o 16:10 Čas čítania 0:32 Skupine penzistov odpadá dôležitá povinnosť pri získavaní 13. dôchodkov. Sociálna poisťovňa ich zbaví zbytočnej administratívy Skupine penzistov odpadá dôležitá povinnosť pri získavaní 13. dôchodkov. Sociálna poisťovňa ich zbaví zbytočnej administratívy
30. augusta 2024 o 7:57 Čas čítania 0:26 Hranica na získanie minimálneho dôchodku sa opäť posunula. Slováci musia po novom zarobiť viac, hrozí nižšia penzia Hranica na získanie minimálneho dôchodku sa opäť posunula. Slováci musia po novom zarobiť viac, hrozí nižšia penzia
dôchodcovia, seniori
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia