Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
30. augusta 2024 o 7:57
Čas čítania 0:26

Hranica na získanie minimálneho dôchodku sa opäť posunula. Slováci musia po novom zarobiť viac, hrozí nižšia penzia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát garantuje minimálny dôchodok všetkým ľuďom, ktorí splnia určité podmienky.

  • Pokiaľ príjem zamestnanca nedosiahne určitú minimálnu hranicu stanovenú štátom, tak sa nemusí započítať do takzvaného kvalifikovaného obdobia pre nárok na minimálny dôchodok, informuje Pravda.
  • Rok 2025 sa bude počítať do kvalifikovaného obdobia, pokiaľ príjem zamestnanca dosiahne aspoň 24,1 % z priemernej ročnej mzdy na Slovensku za rok 2025.
  • To znamená, že ročný príjem zamestnanca musí byť aspoň 4 963 eur. V prepočte to zodpovedá mesačnému príjmu približne 414 eur.

Minimálny dôchodok je základný príjem, ktorý štát garantuje všetkým občanom, pokiaľ splnia všetky podmienky. V roku 2023 museli zamestnanci ročne zarobiť minimálne 4 136 eur, čo je v prepočte na mesačný príjem 345 eur.

Prečítaj si aj tieto články:

27. augusta 2024 o 14:33 Čas čítania 1:05 Niektorí poberatelia sirotského dôchodku musia predložiť dôležité potvrdenie. V opačnom prípade o mesačný príspevok prídu Niektorí poberatelia sirotského dôchodku musia predložiť dôležité potvrdenie. V opačnom prípade o mesačný príspevok prídu
27. augusta 2024 o 7:20 Čas čítania 0:50 SNS navrhuje zásadnú zmenu v minimálnych dôchodkoch. Mnohí penzisti by si po novom prilepšili SNS navrhuje zásadnú zmenu v minimálnych dôchodkoch. Mnohí penzisti by si po novom prilepšili
24. augusta 2024 o 7:32 Čas čítania 0:32 Slovenskí penzisti môžu prísť o rodičovský dôchodok. Pripraviť ich oň môžu iba ich deti Slovenskí penzisti môžu prísť o rodičovský dôchodok. Pripraviť ich oň môžu iba ich deti
rodičovský dôchodok
Zdroj: Pixnio/Bicanski, Unsplash/Tatiana Zanon
Domov
Zdieľať
Diskusia