Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
11. septembra 2024 o 19:29
Čas čítania 0:31

Slovensko zavedie nový druh hotovosti. Kedy príde táto veľká zmena?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Digitálna forma hotovosti by nenahradila tú klasickú.

V minulom roku sme ťa informovali, že Európska centrálna banka začala pripravovať zavedenie digitálnej formy hotovosti. Podľa najnovších informácií bude platobný prostriedok vydaný Eurosystémom pre spotrebiteľov a podniky v maloobchodných transakciách v celej eurozóne.

Digitálna hotovosť by používateľom umožnila okamžite vyrovnať platby v prípadoch používania, ktoré Eurosystém uprednostňuje, či už ide o platby medzi osobami, v mieste predaja, v elektronickom obchode alebo od / do verejných orgánov.

Európska centrálna banka uvádza, že žiadny digitálny platobný nástroj v súčasnosti neponúka všetky tieto prvky a digitálne euro by túto medzeru vyplnilo. Taktiež by digitálna forma nenahradila hotovosť (eurobankovky a euromince).

Digitálna hotovosť bude bezplatná a založená na dobrovoľnej báze. Hotovosť bude možné posielať v celej eurozóne. Krajiny ako Nigéria a Jamajka už tento spôsob vo svojich krajinách spustili.

Anketa:
Čo si o tom myslíš?
Páči sa mi to.
Neviem, čo si o tom mám myslieť.
Je to hlúposť.
Páči sa mi to.
8 %
98 Hlasov
Neviem, čo si o tom mám myslieť.
21 %
253 Hlasov
Je to hlúposť.
71 %
856 Hlasov

Prečítaj si aj teito články:

10. septembra 2024 o 15:49 Čas čítania 0:57 Tabuľka: V týchto 10 štátoch EÚ sa najlepšie zarába. Oproti Slovákom majú občania niektorých krajín štyrikrát väčšie platy Tabuľka: V týchto 10 štátoch EÚ sa najlepšie zarába. Oproti Slovákom majú občania niektorých krajín štyrikrát väčšie platy
25. augusta 2024 o 16:37 Čas čítania 0:44 Brusel vysvetľuje, prečo nepomohol Maďarsku a Slovensku pri prerušení tranzitu ropy. EÚ očakáva, že sa Maďarsko odstaví od Rusov Brusel vysvetľuje, prečo nepomohol Maďarsku a Slovensku pri prerušení tranzitu ropy. EÚ očakáva, že sa Maďarsko odstaví od Rusov
14. augusta 2024 o 9:00 Čas čítania 0:52 Európska únia poslala Ukrajine miliardy eur. Krajina z nich má vyplatiť obyvateľom mzdy či dôchodky Európska únia poslala Ukrajine miliardy eur. Krajina z nich má vyplatiť obyvateľom mzdy či dôchodky
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Lena Balk
Domov
Zdieľať
Diskusia