Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
25. augusta 2024 o 16:37
Čas čítania 0:44

Brusel vysvetľuje, prečo nepomohol Maďarsku a Slovensku pri prerušení tranzitu ropy. EÚ očakáva, že sa Maďarsko odstaví od Rusov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Brusel sa vyjadril, že nezačne konzultácie s Ukrajinou.

Európska komisia nevyhovie žiadosti Maďarska a nezačne konzultácie s Ukrajinou v súvislosti s jej sankciami uvalenými na ruskú spoločnosť Lukoil. Preprava ropy z Ruska do Maďarska totiž nepodlieha sankciám, uviedla EK. Očakáva sa tiež, že Maďarsko sa časom odstaví od ruských fosílnych energetických nosičov, dodala EK.

Vo štvrtok šéf úradu vlády Gergely Gulyás vyhlásil, že existuje veľká šanca, že maďarská ropná spoločnosť MOL bude schopná uzavrieť príslušné dohody, aby neboli blokované dodávky ropy do Maďarska cez Ukrajinu.

Gergely Gulyás spresnil, že technicky to bude znamenať, že hoci bude preprava drahšia a MOL bude znášať riziko tranzitu od rusko-ukrajinskej hranice, existuje zákonné riešenie, ktorým sa dá preprava zabezpečiť.

Maďarsku sa nepáči, že z Únie nedostalo podporu

Podľa Gulyása Maďarsko ani Slovensko nedostali žiadnu podporu z Bruselu. „V skutočnosti vidíme, že Brusel neposkytuje ochranu členom EÚ pred správaním sa krajiny mimo Európskej únie, ktorá porušuje asociačnú dohodu uzavretú s Úniou,“ uzavrel vo štvrtok Gulyás.

9. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:21 Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža

„Skutočnosť, že Európska komisia zamietla našu žiadosť a že nekoná, dokazuje, že ukrajinská vláda dostala pokyn z Bruselu urobiť takýto krok,“ povedal v sobotu šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó v Tihanyi na festivale Tranzit.

Späť
Zdieľať
Diskusia