Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
dnes 22. septembra 2024 o 16:23
Čas čítania 0:42

80-ročný dôchodca sa stal na poslednú chvíľu multimilionárom. Vyhral vďaka dodržiavaniu jednej zásady

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muž vyhral len polovicu peňazí z pôvodnej sumy.

  • Bernard Morissette, 80-ročný dôchodca z Quebecu, vyhral 17. septembra polovicu jackpotu Lotto Max. Finálna suma jeho výhry je 40 miliónov dolárov (približne 35,8 milióna eur) pričom tiket kúpil na poslednú chvíľu online, informuje portál CityNews.

  • Morissette hrá Lotto Max dlhodobo a vždy volí tie isté čísla, ktoré sú pre neho osobne významné – dátumy narodenia jeho detí a rok narodenia jeho manželky. 

  • Po výhre kontaktoval svoje deti, ktoré tomu nemohli uveriť a museli si to overiť na jeho počítači, čím podčiarkuje význam rodinnej podpory.
Stávkovanie a hazardné hry môžu rýchlo viesť k závislosti, ktorá negatívne ovplyvňuje finančnú stabilitu a psychické zdravie. Často spôsobujú stratu kontroly nad peniazmi a zvyšujú riziko dlhov či osobných problémov. Navyše, šanca na výhru je výrazne menšia než riziko prehry, čo robí z hazardu veľmi nebezpečnú zábavu.

Širší kontext: Tento jackpot je historicky prvý v Kanade vo výške 80 miliónov dolárov a ukazuje, ako lotérie môžu dramaticky zmeniť životy jednotlivcov. Morissette plánuje investovať do elektrického auta a zabezpečiť finančnú budúcnosť svojich detí. Od začiatku septembra bolo v Quebecu udelených viac ako 100 miliónov dolárov v lotériových výhrach. 

Bernard Morissette a preberanie jeho výhry.
Bernard Morissette a preberanie jeho výhry. Zdroj: loteries.lotoquebec.com
Domov
Zdieľať
Diskusia