Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
dnes 23. septembra 2024 o 13:01
Čas čítania 1:02

Michal Kovačič bude žalovať Markízu. Tvrdí, že jeho výpoveď je protizákonná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Michal Kovačič moderoval politické debaty na Markíze 16 rokov.

  • Bývalý moderátor politickej debaty Na telo Michal Kovačič plánuje žalovať TV Markíza pre údajne neplatnú výpoveď, ktorú dostal 28. júna 2024. Novinár to uviedol v relácii Rozhovory so Šimonom.
  • Podľa Kovačiča a odborov televízie bola výpoveď protiprávna, pretože nebola schválená odborovou organizáciou. Kovačič preto podáva žalobu o určenie neplatnosti skončenia pracovného pomeru.
  • Odbory TV Markíza podporujú Kovačičovu žalobu a uviedli, že sú pripravené poskytnúť plnú pomoc pri dokazovaní protiprávnosti výpovede, informujú Aktuality.

Prečo je to dôležité: Táto situácia poukazuje na možné porušenie pracovného práva a zákonných postupov pri výpovediach členov odborov. Zároveň môže opätovne otvoriť verejnú diskusiu o nezávislosti novinárov a vplyve manažmentu na redakčnú slobodu v médiách.

Citát:„Úprimne povedané, mne sa do toho veľmi nechcelo. Ale na druhej strane, práve kolegovia z odborov, s ktorými sme sa o tom bavili, povedali, že bez ohľadu na to, že to nie je žiadny sen s niekým sa doťahovať roky na súde, sme sa zhodli a dohodli, že je to potrebné. Odbory vyslovene vyhlásili, že výpoveď bola protiprávna a treba to urobiť. S kolegami som sa zhodol a súhlasil som s tým, že žalobu treba podať,“ uviedol Kovačič.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Kovačič tvrdí, že ho prepustili, pretože povedal pravdu vo verejnom záujme, a zároveň vyjadril nádej, že jeho žaloba môže viesť k väčšej redakčnej slobode v televízii.

Michal Kovačič koncom mája v relácii Na telo povedal, že „Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií“. Svojimi vyjadreniami v živom vysielacom čase spustil veľkú vlnu celospoločenskej i odbornej diskusie o stave nezávislej žurnalistiky na Slovensku.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

11. júla 2024 o 15:46 Čas čítania 0:41 Výpoveď Michala Kovačiča je neplatná, tvrdí expert. Televízia Markíza vraj porušila Zákonník práce Výpoveď Michala Kovačiča je neplatná, tvrdí expert. Televízia Markíza vraj porušila Zákonník práce
13. augusta 2024 o 19:20 Čas čítania 0:44 Relácia Na telo sa čoskoro vráti na obrazovky TV Markíza. Kovačiča vystrieda redaktorka STVR Relácia Na telo sa čoskoro vráti na obrazovky TV Markíza. Kovačiča vystrieda redaktorka STVR
1. septembra 2024 o 19:27 Čas čítania 0:23 AKTUÁLNE: Michal Kovačič oznámil svoje ďalšie kroky v novinárskej kariére. Spúšťa vlastný projekt AKTUÁLNE: Michal Kovačič oznámil svoje ďalšie kroky v novinárskej kariére. Spúšťa vlastný projekt
kovačič
Zdroj: Youtube (Rozhovory so Šimonom)
Domov
Zdieľať
Diskusia