Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. júla 2024 o 15:46
Čas čítania 0:41

Výpoveď Michala Kovačiča je neplatná, tvrdí expert. Televízia Markíza vraj porušila Zákonník práce

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bez súhlasu odborov ho nemohli prepustiť, uvádza odborník.

  • Ekonóm Jozef Mihál tvrdí, že televízia Markíza pri výpovedi Michala Kovačiča porušila zákon. 
  • Uvádza, že bez súhlasu odborov je výpoveď neplatná a je jedno, aký dôvod televízia pri výpovedi uviedla.
  • Televízia však ignorovala Zákonník práce a napriek nesúhlasu odborov Kovačiča vyhodila.

Prečo je to dôležité: Michal Kovačič patrí medzi najznámejších slovenských novinárov. Prepustenie moderátora vyvolalo v spoločnosti veľkú kritiku.

Citát: „Zamestnávateľ môže dať členovi príslušného odborového orgánu, členovi zamestnaneckej rady alebo zamestnaneckému dôverníkovi výpoveď alebo s nimi okamžite skončiť pracovný pomer len s predchádzajúcim súhlasom týchto zástupcov zamestnancov,“ uvádza sa v Zákonníku práce.

Širší kontext: Michal Kovačič dostal po 16 rokoch od televízie Markíza výpoveď. O správe informoval prostredníctvom sociálnej siete. Kovačič už vtedy vyhlásil, že jeho výpoveď je bez súhlasu odborov neplatná.

„TV Markíza potvrdzuje, že pristúpila k skončeniu pracovného pomeru s Michalom Kovačičom. Dôvodom je celková strata dôvery. Využil vysielací čas na prezentáciu vlastných názorov, ktoré hrubo poškodzujú dobrú povesť jeho zamestnávateľa, kolegov a kolegýň,“ reagovala Markíza.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

4. júla 2024 o 12:32 Čas čítania 0:55 Kovačič odmietol moderovať v DVTV. Nechce pracovať s Miroslavom Frindtom, spochybnil jeho morálku Kovačič odmietol moderovať v DVTV. Nechce pracovať s Miroslavom Frindtom, spochybnil jeho morálku
2. júla 2024 o 12:09 Čas čítania 1:21 DVTV je otvorená komunikovať s Kovačičom a Krescanko Dibákovou o spolupráci. Televízia zháňa druhého moderátora DVTV je otvorená komunikovať s Kovačičom a Krescanko Dibákovou o spolupráci. Televízia zháňa druhého moderátora
29. júna 2024 o 11:33 Čas čítania 0:47 Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť

Domov
Zdieľať
Diskusia