Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. augusta 2024 o 19:20
Čas čítania 0:44

Relácia Na telo sa čoskoro vráti na obrazovky TV Markíza. Kovačiča vystrieda redaktorka STVR

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Televízia Markíza plánuje obnoviť formát politickej diskusie Na telo už v septembri.

  • Redaktorka STVR Karolína Lacová možno preberie post moderátorky politickej debaty Na telo po Michalovi Kovačičovi. Vedenie STVR o tejto možnosti a o odchode Lacovej do Markízy diskutovalo na porade s redaktormi spravodajstva, upozorňuje Denník N.
  • Markíza plánuje reláciu opäť uviesť v septembri, ale po Kovačičovom odchode kvôli jeho vyjadreniam o „cenzúre a orbanizácii slovenských médií“ je situácia v televízii napätá. Do relácie prestali chodiť koaliční politici a zatiaľ nie je jasné, či začnú opätovne prijímať pozvania do Na telo.
  • Lacová, ktorá pôsobila v STVR od roku 2017 a moderovala reláciu „Z prvej ruky“, sa dostala do povedomia verejnosti aj po predvolebnej prezidentskej debate tohto roku.

Prečo je to dôležité: Zmena moderátorky v relácii Na telo môže ovplyvniť politickú dynamiku a prístup k reláciám v slovenskej televízii.

Širší kontext: Po Kovačičovom vystúpení v priamom prenose sa rozpútala vlna kritiky zamestnancov, čo viedlo k štrajkovej pohotovosti. V STVR sa zmeny týkajú aj relácie O 5 minút 12, kde od septembra nebudú moderátori Jančkárová a Makara. Nová legislatíva a politické zásahy tiež ovplyvnili vedenie STVR, pričom nové menovania a zmeny v kontrolných orgánoch naznačujú rastúci vplyv vládnej moci na verejnoprávne médiá.

14. augusta 2024 o 7:28 Čas čítania 0:41 Minister Susko kritizuje protesty. Tvrdí, že opozícia v horúčavách ohrozuje zdravie ľudí Minister Susko kritizuje protesty. Tvrdí, že opozícia v horúčavách ohrozuje zdravie ľudí
Domov
Zdieľať
Diskusia