Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
dnes 29. septembra 2024 o 14:26
Čas čítania 0:37

23-ročný mladík nahlásil v žilinskej automobilke bombu. Evakuovať museli 1 300 zamestnancov, teraz mu hrozí až 8 rokov vo väzení

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zo šírenia poplašnej správy o umiestnení bomby obvinila polícia 23-ročného muža.

  • Policajný vyšetrovateľ obvinil 23-ročného muža z okresu Martin zo zločinu šírenia poplašnej správy.
  • Muž v utorok 24. septembra zaslal do podniku Kia Slovakia výhražný e-mail o tom, že v jeho areáli sa nachádza bomba.
  • Po prijatí oznámenia na miesto okamžite vyslali policajné zložky, ktoré vykonali pyrotechnickú prehliadku celého objektu s negatívnym výsledkom.

Citát: „Počas prehliadky bolo evakuovaných približne 1300 osôb. Zastavením výroby a postupným obnovením výrobných hál a ostatných priestorov vznikla podniku doposiaľ presne nezistená výška škody,“ priblížila žilinská krajská policajná hovorkyňa Daniela Kocková.

Širší kontext: Hovorkyňa doplnila, že dôslednou operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, v spolupráci s odborom počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru, odosielateľa výhražného e-mailu vypátrali a stotožnili.

Na obvineného spracovali podnet na jeho väzobné stíhanie, pričom dňa 29. septembra bol sudcom Okresného súdu v Žiline vzatý do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody dva až osem rokov.

Prečítaj si aj tieto články: 

7. septembra 2024 o 15:17 Čas čítania 0:30 Páchateľ, ktorý nahlasuje bomby na školách, sa ozval médiám. Takzvaný Maniak cíti nenávisť voči Slovákom a Čechom Páchateľ, ktorý nahlasuje bomby na školách, sa ozval médiám. Takzvaný Maniak cíti nenávisť voči Slovákom a Čechom
6. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:17 Riaditeľka základnej školy o výhražných e-mailoch: Prvú správu som našla v utorok o 5:15 ráno (Rozhovor) Riaditeľka základnej školy o výhražných e-mailoch: Prvú správu som našla v utorok o 5:15 ráno (Rozhovor)
16. mája 2024 o 14:08 Čas čítania 1:04 Bombové útoky možno nahlásili zo zahraničia. Nie je isté, či sú za tým ruské spravodajské služby Bombové útoky možno nahlásili zo zahraničia. Nie je isté, či sú za tým ruské spravodajské služby

Späť
Zdieľať
Diskusia