Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 7. októbra 2024 o 12:41
Čas čítania 0:36

ČSOB banka plánuje veľké zmeny v platbách. Pre svojich klientov spúšťa obľúbenú funkciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Funkcia okamžitých platieb funguje aj v ďalších 35 krajinách Európy.

  • Od dnešného dňa začína ČSOB banka ponúkať novinku v podobe okamžitých platieb.
  • Táto služba umožní klientom prijímať platby v reálnom čase, pričom peniaze z iných bánk dorazia na účet klienta v priebehu niekoľkých sekúnd.
  • Banka pre Refresher potvrdila, že zatiaľ zavádza len možnosť prijímania okamžitých platieb, odosielanie bude dostupné až v priebehu budúceho roka.

Širší kontext: Veľké banky, ako Slovenská sporiteľňa, VÚB alebo Tatra banka, zaviedli prijímanie aj odosielanie okamžitých platieb už v roku 2022. Prima banka, mBank, 365.banka a Poštová banka sa tiež chystajú na implementáciu okamžitých platieb.

Okamžité platby sú dostupné 24 hodín denne, a to aj cez víkend a sviatky. Slovensko sa pripojilo do spoločnej schémy okamžitých platieb, ktorá funguje aj v ďalších 35 krajinách Európy. Okamžité platby sú dostupné aj cez zahraničné online banky, ako sú Revolut a N26, ktoré ponúkajú obidve možnosti – prijímanie aj odosielanie platieb medzi zapojenými bankami. 

 
Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 
Domov
Zdieľať
Diskusia