Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
dnes 12. októbra 2024 o 8:30
Čas čítania 0:50

Hlas nominoval manželku popradského primátora Jaroslavu Danko do dozornej rady. Doteraz viedla obchod s kabelkami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meno popradského primátora Antona Danka sa spomínalo v údajnom spise SIS Gorila.

  • Rezort hospodárstva vedený Denisou Sakovou z Hlasu nominoval Jaroslavu Danko do dozornej rady pološtátnej spoločnosti Východoslovenská energetika Holding. Danko je manželka päťnásobného popradského primátora Antona Danka, informujú Aktuality.
  • Zatiaľ nie je známe, kto Danko na tento post za štát objavil a navrhol. Ministerstvo ani Danko na otázky redakcie neodpovedali.

Citát: „Zo zákona som viazaná mlčanlivosťou, k tejto otázke sa nebudem vyjadrovať. Dostala som ponuku z ministerstva hospodárstva, do ktorého portfólia patrí aj energetika. Prijala som ju. Keďže mám vysokoškolské ekonomické vzdelanie II. stupňa, myslím si, že som na túto úlohu kvalifikovaná. Nevylučujem, že do budúcna sa budem uchádzať aj o iné verejné funkcie,“ uviedla Danko. 

Širší kontext: Meno popradského primátora Antona Danka sa spomínalo v údajnom spise SIS Gorila v súvislosti s privatizáciou Podtatranskej vodárenskej spoločnosti francúzskemu gigantu Veolia. Na podozrenia reagoval podaním trestného oznámenia.

Jaroslava Danko niekoľko rokov podnikala pod hlavičkou rodinnej spoločnosti A1D. Donedávna bola aj konateľkou spoločnosti A1D, ktorá prevádzkuje v Poprade obchod s taškami a kabelami nemeckej prémiovej značky.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Spoločnosť bola od založenia v zisku len raz, a to v roku 2022. Čistý zisk mali takmer 100-tisíc eur. V roku 2018, v čase komunálnych volieb do samospráv, zaznamenala spoločnosť najväčšiu stratu, a to mínus 59 847 eur.

Prečítaj si aj tieto články:

11. októbra 2024 o 19:08 Čas čítania 0:16 Petra Kotlára údajne niekto napadol. Vo vysielaní s konšpirátorom Danielom Bombicom mal pri obočí náplasť  Petra Kotlára údajne niekto napadol. Vo vysielaní s konšpirátorom Danielom Bombicom mal pri obočí náplasť
11. októbra 2024 o 11:16 Čas čítania 0:35 Zuzana Dolinková sa vzdáva poslaneckého mandátu za Hlas. Jej nová kariérna cesta sa rysuje inde Zuzana Dolinková sa vzdáva poslaneckého mandátu za Hlas. Jej nová kariérna cesta sa rysuje inde
11. októbra 2024 o 9:01 Čas čítania 0:42 Správy na STVR moderovala PR špecialistka bratislavského letiska. Televízia odôvodnila kontroverznú situáciu Správy na STVR moderovala PR špecialistka bratislavského letiska. Televízia odôvodnila kontroverznú situáciu
Jaroslava Danko, Anton Danko
Zdroj: Facebook / Poprad - oficiálna stránka mesta
Domov
Zdieľať
Diskusia