Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
dnes 11. októbra 2024 o 11:16
Čas čítania 0:35

Zuzana Dolinková sa vzdáva poslaneckého mandátu za Hlas. Jej nová kariérna cesta sa rysuje inde

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dolinková ostáva aj naďalej podpredsedníčkou strany Hlas.

  • Zuzana Dolinková, bývalá ministerka zdravotníctva, nebude vykonávať poslanecký mandát za stranu Hlas-SD, oznámil minister vnútra a líder strany Matúš Šutaj Eštok v rozhlasovej relácii Otvorene s Annou Vargovou.
  • Šutaj Eštok uviedol, že Dolinková požiadala povereného predsedu Národnej rady o neuplatnenie mandátu.
  • Podľa informácií denníka Postoj je možné, že dostane ponuku pôsobiť v štruktúrach Organizácie Spojených národov, konkrétne v rámci Svetovej zdravotníckej organizácie.  

Širší kontext: Dolinková ostáva podpredsedníčkou strany Hlas-SD. Šutaj Eštok povedal, že je to profesionálka, ktorá mala vždy v srdci zdravotníctvo. Zároveň uviedol, že by bolo dobré, keby na chvíľu ostala po boku nového ministra Kamila Šaška a odovzdala mu agendu.

Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala. Novovymenovaný minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) chce okamžite vstúpiť do rokovaní so zdravotníkmi s cieľom hľadať kompromis pri návrhu konsolidačných opatrení.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

10. októbra 2024 o 16:57 Čas čítania 0:47 Minister zdravotníctva Šaško prezradil svoje plány. Kritizuje „šarlatánov“ a posvietiť si chce na zdravotné poisťovne Minister zdravotníctva Šaško prezradil svoje plány. Kritizuje „šarlatánov“ a posvietiť si chce na zdravotné poisťovne
10. októbra 2024 o 13:51 Čas čítania 0:21 AKTUÁLNE: Prezident vymenoval nového ministra zdravotníctva. Na poste nahradí Zuzanu Dolinkovú AKTUÁLNE: Prezident vymenoval nového ministra zdravotníctva. Na poste nahradí Zuzanu Dolinkovú
8. októbra 2024 o 11:59 Čas čítania 0:30 AKTUÁLNE: Peter Pellegrini neprijal demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej. Má jednu podmienku AKTUÁLNE: Peter Pellegrini neprijal demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej. Má jednu podmienku
Späť
Zdieľať
Diskusia