Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
včera 16. októbra 2024 o 13:58
Čas čítania 0:42

Veľká skupina rodičov si v roku 2025 prilepší. Od štátu dostanú o stovky eur viac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celkové zaťaženie na daniach a odvodoch bude v roku 2025 nižšie ako v tomto roku.

  • Rodiny s jedným živiteľom a nižšou mzdou získajú v roku 2025 vyšší daňový bonus na deti. Zmena sa týka rodín s jedným dieťaťom vo veku 15 až 18 rokov a ďalšími jedným až tromi deťmi vo veku do 15 rokov.
  • Nový výpočet daňového bonusu bude výhodnejší najmä pre nízkopríjmové rodiny a živnostníkov, čo povedie k zvýšeniu podpory pre rodičov s nižšími príjmami.
  • Živnostník s príjmom napríklad 27 000 eur ročne a dvoma malými deťmi dostane v roku 2025 daňový bonus 2 400 eur, čo je o 500 eur viac oproti predchádzajúcemu roku, upozorňuje odborník a ekonóm Jozef Mihál. 

 Širší kontext: Aj keď minimálne odvody pre živnostníkov stúpnu a na dani z príjmu im vyjde symbolická suma, zvýšený daňový bonus zabezpečí, že celkové zaťaženie na daniach a odvodoch bude v roku 2025 nižšie ako v roku 2024.

Nový výpočet bonusu a celkové zmeny v systéme daňových úľav majú za cieľ zlepšiť ekonomické podmienky pre rodičov s nízkymi príjmami, čo zahŕňa aj živnostníkov, ktorí sa často považujú za zraniteľnejšiu skupinu.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

14. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 0:34 Štát rozdáva poukážky na využívanie obnoviteľnej energie v domácnostiach. Vyhradených na to má ešte 51,64 milióna Štát rozdáva poukážky na využívanie obnoviteľnej energie v domácnostiach. Vyhradených na to má ešte 51,64 milióna
3. októbra 2024 o 12:44 Čas čítania 1:08 PREHĽAD: Slováci prídu pre konsolidáciu o stovky eur. Takto sa zmenia niektoré dávky PREHĽAD: Slováci prídu pre konsolidáciu o stovky eur. Takto sa zmenia niektoré dávky
3. októbra 2024 o 7:26 Čas čítania 1:08 PREHĽAD: Príslušníci bezpečnostných zložiek majú od októbra nárok na viaceré príspevky. Mnohí si prilepšia o tisícky eur PREHĽAD: Príslušníci bezpečnostných zložiek majú od októbra nárok na viaceré príspevky. Mnohí si prilepšia o tisícky eur
Domov
Zdieľať
Diskusia