Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
včera 17. októbra 2024 o 13:30
Čas čítania 0:36

Známa slovenská značka čelí veľkým problémom. Zatvorila väčšinu svojich predajní, no majiteľ je optimistický

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma radikálne prepustila aj množstvo zamestnancov.

  • Slovenská značka Fusakle, známa veselými a farebnými ponožkami, sa v posledných rokoch stretla s výraznými finančnými problémami.
  • Firma zatvárala predajne a prepúšťala zamestnancov, aby zmiernila dopady strát, no napriek tomu jej majiteľ Andrej Bartalos verí, že situácia sa stabilizuje, informuje Denník E.
  • Problémy začali v roku 2022, keď po skončení pandémie a náraste inflácie záujem zákazníkov klesal. Tržby sa postupne znížili z 9 miliónov eur v roku 2021 na 4,27 milióna eur v roku 2023, čo viedlo k zatváraniu kamenných predajní a výraznej redukcii zamestnancov.

Citát: „Pred Vianocami budeme mať zasa 40 až 50 kioskov ako v najsilnejších časoch a aj počet našich zamestnancov sa vráti k stovke,“ uviedol Bartalos s tým, že firma by mohla uzavrieť tento rok s kladným hospodárskym výsledkom.

Širší kontext: Firma musela z pôvodných 50 obchodov zatvoriť väčšinu, pričom ich zostalo len 11. Zamestnancov znížila na približne 20 až 25 osôb, čo je dramatický pokles oproti stavu spred dvoch rokov.

Anketa:
Zvykol sinakupovať od značku Fusakle? 
Áno, nakupujem tam aj dnes
Áno, ale už výrazne menej
Áno, ale už vôbec
Nie, nikdy som si od nich nič nekúpil 
Áno, nakupujem tam aj dnes
7 %
Áno, ale už výrazne menej
18 %
Áno, ale už vôbec
21 %
Nie, nikdy som si od nich nič nekúpil 
54 %
Domov
Zdieľať
Diskusia