Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. februára 2023, 15:21
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Obžalovali guvernéra NBS Petra Kažimíra, paragraf 363 už Žilinka nepoužije

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyplýva to z informácií, ktoré prokuratúra zverejnila na sociálnej sieti.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd obžalobu na guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra pre trestný čin podplácania. Vyplýva to z informácií, ktoré prokuratúra zverejnila na sociálnej sieti.

„Obžaloba sa týka podozrenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s daňovými kontrolami voči viacerým obchodným spoločnostiam,“ priblížil ÚŠP.


„Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na ŠTS v Pezinku, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.


Guvernéra NBS opätovne obvinili z prečinu podplácania vlani na jeseň. Po vznesení obvinenia Peter Kažimír cez svojho obhajcu Ondreja Mularčíka odkázal, že sa necíti vinný.


Predtým mu obvinenie zrušila Generálna prokuratúra SR cez paragraf 363. Vtedy upozornila, že obvinenie vzniesol prokurátor ÚŠP iba na základe výpovedí jediného spolupracujúceho obvineného, bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia