Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. apríla 2023, 8:45
Čas čítania 0:44

Až 50-tisíc Slovákov dostane v máji od štátu príspevok vo výške 100 €. Skontroluj si, či do jednej z týchto skupín nepatríš aj ty

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Informoval o tom dočasne poverený minister práce Milan Krajniak.

Približne 50-tisíc Slovákov, ktorých príjem za posledných 6 mesiacov neprekročil výšku 1,81-násobku životného minima a nezískali dotáciu na podporu humanitárnej pomoci alebo im v minulom roku nebola poskytnutá žiadna z doterajších foriem inflačnej pomoci, získa v máji nárok na jednorazový príspevok v hodnote 100 eur, informuje RTVS.

Dočasne poverený minister práce Milan Krajniak uviedol, že zatiaľ nie je jasné, akým štýlom budú občania žiadať o finančnú pomoc. Podľa predbežných informácií však s najväčšou pravdepodobnosťou budú musieť navštíviť príslušný úrad.

Vyplatili už takmer 110 miliónov

Krajniak v príspevku na sociálnej sieti priblížil, že pre rodiny a ľudí v núdzi dokopy vyplatili už 110 miliónov eur. „Takmer 110 miliónov eur sme už vyplatili pre rodiny s malými deťmi, ľudí v hmotnej núdzi či nízkopríjmovým skupinám s ťažkým zdravotným postihnutím v rámci inflačnej pomoci. Pokryť zvýšené výdavky na bývanie, energie či stravu sme pomohli 812 054 poberateľom,“ uviedol v statuse.

Počas tlačovej konferencie ešte na konci marca minister dodal, že sa jeho úrad pokúša rozšíriť okruh osôb, ktoré budú mať na príspevok nárok. Podľa jeho slov pripravujú zvýšenie ďalších príspevkov, ktoré by mali pomôcť ešte väčšiemu množstvu ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia