Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. apríla 2023 o 11:45
Čas čítania 0:36

Slovensko dnes zasiahne dážď, aký sa u nás často nevidí. So silnými lejakmi sa zmieša saharský prach, upozorňujú meteorológovia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najbližšie dni k nám okrem výdatných zrážok prinesú aj saharský prach.

Slovensko v najbližších dňoch zasiahne dážď, aký u nás často nevidíme. Tento víkend meteorológovia predpovedajú výdatné dažde, ktoré so sebou neprinesú len veľké množstvo zrážok, ale aj saharský prach, informuje portál iMeteo.

Meteorológovia ľuďom odkazujú, že by sa mali pripraviť na kombináciu saharského prachu s výdatným množstvom zrážok. Tento nezvyčajný jav sa na našom území objaví už v piatok 14. apríla. I keď v tento deň môžeme očakávať silné zrážky najmä na západe Slovenska, saharský prach znečistí automobily vodičom zo všetkých kútov republiky.

S umývaním auta radšej vyčkaj

Saharský dážď so zrážkami v obedňajších hodinách najskôr zasiahne západ a stred krajiny, kde sa bude vyskytovať v koncentrácii približne 139 mgr/m². V poobedných hodinách bude pokračovať smerom na východ Slovenska, kde bude jeho koncentrácia najsilnejšia v noci z piatka na sobotu.

Meteorológovia dodávajú, že ľudia by s umývaním okien a áut mali v ideálnom prípade počkať. Saharského prachu sa zbavíme až v sobotu 15. apríla.

Saharský prach.
Saharský prach. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia