Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
15. apríla 2023, 19:15
Čas čítania 0:40

Žena naletela podvodníkom pri predaji oblečenia cez aplikáciu. Obrali ju o 9000 eur

Kategória:
Móda
Uložiť Uložené

Polícia opäť pripomína, aby ľudia za žiadnych okolností neposkytovali údaje z platobnej karty.

Žena naletela podvodníkom pri predaji oblečenia cez mobilnú aplikáciu a prišla o 9000 eur. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Opätovne ľudí vyzýva, aby boli obozretní.


Poškodenej prišiel do aplikácie pokyn na zadanie údajov jej účtu. „Po zadaní potrebných údajov jej z účtu odišli na tri rôzne účty platby v celkovej výške 9000 eur,“ priblížila polícia.


V tejto súvislosti pripomína, aby ľudia za žiadnych okolností neposkytovali údaje z platobnej karty. „Nedôverujte neznámym osobám, ktoré vás telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú, požadujú vaše údaje k bankovým službám či vás tlačia do úkonov, ktoré nie sú podľa vás v poriadku,“ upozornila. Pri podozrivých volaniach radí ukončiť hovor.

Polícia dnes na Facebooku zverejnila aj video s radami, ako sa vyhnúť podvodom na internete.

Na podvody na slovenských e-shopoch sme upozornili viackrát aj my. Podvodníci na populárnych platformách, ako je Vinted či Bazos.sk, predstierajú, že majú záujem o kúpu produktu, kupujúceho prinútia, aby zadal údaje o svojom účte, prípadne využil falošný link cez Packetu, a oberú ho často aj o tisícky eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia