Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
18. apríla 2023, 13:55
Čas čítania 0:31

Slovenské železnice vo veľkom predávajú nepotrebný majetok. Kúpiť si môžeš zaujímavé budovy, no ceny má určiť trh

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť odpredáva len nepotrebný majetok, ktorý by v budúcnosti nevyužili.

Slovenské železnice aktuálne predávajú nepotrebné nehnuteľnosti „bez cenovky“. Množstvo inzerátov bez uvedených cien, ktorých autorov je Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sa objavilo priamo na realitných portáloch. 

Na stránke Nehnuteľnosti.sk má štátna spoločnosť zverejnených deväť inzerátov bez cenovky. Podľa denníka Sme takúto taktiku využíva čoraz viac súkromných developerov, pretože sa vďaka tomu môžu vyhnúť tomu, aby mala verejnosť prehľad vo zvyšovaní cien.

Železnice argumentujú, že skúšajú, aký je o ich majetok záujem. Podľa Centrálnej evidencie majetku vlastní štát približne 7 500 nehnuteľností. Ich predaj sa tradične riadi zaužívanými postupmi, keď hodnotu určuje znalec. 

Železničná spoločnosť ponúka časť areálu rušňového depa vo Zvolene, sklady STP v Spišskej Novej Vsi či sociálnu budovu a vodáreň RD Komárno. Riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa železníc Silvia Kuncová ubezpečuje, že spoločnosť odpredáva len nepotrebný majetok, ktorý by v budúcnosti nevyužila.

Železnice
Zdroj: nehnutelnosti.sk/Cargo
Domov
Zdieľať
Diskusia