Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová
30. apríla 2023, 13:11
Čas čítania 0:40

Muž dostal zákaz darovať ďalšie spermie. Jeho viac ako 500 deťom hrozí nechcený incest s príbuzným, ktorého nepoznajú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Za každé jedno porušenie bude musieť zaplatiť pokutu.

Holandský súd nariadil mužovi, ktorý je otcom 500 až 600 detí na celom svete, aby prestal s darovaním svojich spermií. 41-ročný Jacob Meijer dostal zákaz darovať ďalší biologický materiál na reprodukčných klinikách, pričom za každé prípadné porušenie mu hrozí pokuta vo výške stotisíc eur, informuje Euronews.

Okrem toho musí muž požiadať aj zahraničné kliniky, aby zničili zásoby jeho spermií, s výnimkou dávok pre rodičov, ktorí už majú deti s jeho DNA. Súdny spor začala nadácia, ktorá zastupuje práva detí darcov a záujmy holandských rodičov, ktoré Meijerove spermie využili. Argumentovali tým, že takéto rozsiahle darcovstvo obmedzuje romantický život ich detí, keďže im hrozí, že by nevedomky spáchali incest.

Masívne darcovstvo vyplávalo na povrch v roku 2017, keď mu zakázali prístup na holandské kliniky. V tom čase mal už viac ako sto detí. V darcovstve však pokračoval v zahraničí.

22. apríla 2023, 9:30 Čas čítania 4:34 Andrej si dal zamraziť spermie, pretože mu zistili rakovinu: Bol tam gauč ako v porne a telka, ja som len vytiahol mobil Andrej si dal zamraziť spermie, pretože mu zistili rakovinu: Bol tam gauč ako v porne a telka, ja som len vytiahol mobil

Holandské zákony obmedzujú počet detí, ktoré môžu byť počaté od jedného darcu spermií, na 25. Od roku 2004 majú deti počaté umelým oplodnením právo poznať identitu svojich biologických rodičov, keď dosiahnu vek 16 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia