Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
9. mája 2023 o 22:54
Čas čítania 0:27

MAPA: Na väčšine Slovenska hrozí v noci mráz. Výstrahy budú platiť až do ranných hodín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V stredu by sme mali očakávať mierne oteplenie.

Na väčšine Slovenska sa môže v piatok v noci vyskytnúť mráz. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu prvého stupňa. Informoval o tom prostredníctvom internetovej stránky

Výstraha platí od polnoci do 7.00 h. Meteorológovia ju vydali pre celý Košický, Žilinský a Prešovský kraj a väčšinu územia Banskobystrického kraja a okresy Ilava, Považská Bystrica, Prievidza a Púchov.

„Miestami sa očakáva prízemný mráz, ktorý predstavuje ohrozenie pre vegetáciu nižšieho vzrastu. Vo výške päť centimetrov nad povrchom sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu mínus jeden až mínus päť stupňov Celzia,“ priblížili meteorológovia.

V stredu 10. mája očakáva SHMÚ teploty od 14 do 21 stupňov Celzia. „Jasno až polooblačno, cez deň miestami prechodne zväčšená oblačnosť a výnimočne prehánky,“ dodali odborníci. 

Predpoveď počasia na stredu 10. mája 2023.
Predpoveď počasia na stredu 10. mája 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia