Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
11. mája 2023 o 14:59
Čas čítania 0:34

Na Slovensku pribudne nová diaľničná známka. Niektorým vodičom ušetrí poriadny balík

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K zmene v diaľničných známkach dôjde pre nové regulácie z Bruselu.

Ministerstvo dopravy SR pripravuje novú zmenu, ktorá upraví typy diaľničných známok. Po novom na Slovensku pribudne aj jednodňová diaľničná známka, informuje portál Topspeed.

Poslúžiť by najviac mala občasným šoférom, ktorí spoplatnené úseky ciest využívajú len zriedka.

Na cene sa zatiaľ nedohodli

K úprave dôjde na základe regulácií z Bruselu a jej cena by bola najviac 5,40 eura. Maximálna hodnota diaľničnej známky vyplýva z regulácií, ktoré stanovujú, že nemôže prekročiť hranicu 9 percent ceny ročnej známky.

„Cenu známky určí ministerstvo dopravy po dôkladnej analýze. Národná diaľničná spoločnosť ako správca výberu úhrady diaľničnej známky v súčasnosti analyzuje a identifikuje technické a aplikačné dosahy zavedenia jednodňovej diaľničnej známky a komunikuje aj s inými krajinami, aby sme poznali ich zámery v tejto veci,“ priblížil rezort dopravy.

Ministerstvo zatiaľ nezverejnilo presný dátum, kedy nové známky zavedú do obehu. Očakáva sa však, že k takejto zmene dôjde najskôr na začiatku septembra.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia