Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. mája 2023 o 9:25
Čas čítania 0:41

Rusi postavia dedinu pre konzervatívcov, ktorí nenávidia liberálne hodnoty Západu. Takto by to v nej malo fungovať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko si vraj chce potvrdiť pozíciu bašty tradičných hodnôt.

Ruské úrady začnú budúci rok výstavbu dediny pri Moskve, ktorá bude určená pre konzervatívne zmýšľajúcich Američanov a Kanaďanov. O nevšednom zámere informovala štátna tlačová agentúra RIA Novosti.

Rusko si chce podľa Moscow Times týmto krokom upevniť pozíciu bašty „tradičných“ hodnôt v kontraste so západným liberalizmom, keďže jeho vzťahy so Západom sa zhoršili po anexii Krymu v roku 2014 a v roku 2022 po začiatku invázie na Ukrajinu.

Už dve stovky rodín

Ruský migračný právnik Timur Beslangurov deklaruje záujem „asi 200 rodín“, ktoré chcú do Ruska emigrovať z „ideologických dôvodov“. Viní západnú propagandu radikálnych hodnôt. „Dnes majú 70 pohlaví a ktovie, čo príde ďalej,“ naznačil. 

Je presvedčený, že najväčšou prekážkou pre „normálnych ľudí“ sú dnes obrovské byrokratické problémy s ruským migračným zákonom. V súvislosti so zámerom vytvoriť migračnú obec dala administratíva Moskovskej oblasti zelenú výstavbe dediny. Financovať ju pritom majú presídľujúce sa rodiny.

Právnik navyše tvrdí, že z podobných ideologických dôvodov by sa do Ruska chceli presťahovať až „desaťtisíce“ cudzincov bez ruských koreňov. Výstavbu migrantskej dediny pre Američanov a Kanaďanov zatiaľ úrady verejne neoznámili.

Rusko
Zdroj: Flickr/James St. John
Domov
Zdieľať
Diskusia