Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ivan Koribanič
13. mája 2023, 8:50
Čas čítania 0:32

Nela Lopušanová získala prestížne ocenenie. Čosi podobné sa nepodarilo napríklad ani Jurajovi Slafkovskému

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Nela Lopušanová získala prestížne ocenenie. Čosi podobné sa nepodarilo napríklad ani Jurajovi Slafkovskému
Zdroj: IIHF

Talentovaná Nela bude od ďalšej sezóny hrávať a študovať v USA.

Pätnásťročná slovenská hokejistka Nela Lopušanová získala prestížne ocenenie Piotra Nurowského. Táto cena je každoročne udeľovaná najlepšiemu mladému športovcovi Európy v zimných športoch. Nela si túto cenu spolu s rodičmi prevzala v Paríži, kde sa uskutočnilo udeľovanie.

3. apríla 2023, 9:40 Čas čítania 6:54 Hokejový supertalent Nela Lopušanová: Ženským hokejom sa nedá živiť ani v USA, baby tam musia popri športe aj pracovať Hokejový supertalent Nela Lopušanová: Ženským hokejom sa nedá živiť ani v USA, baby tam musia popri športe aj pracovať

„Reprezentovanie krajiny je pre mňa najvyššou prioritou a zároveň poctou. Mojím cieľom je kvalifikovať sa na zimné olympijské hry,“ povedala Nela na margo svojho ocenenia. Udeľovanie ceny začalo v roku 2011. Nela za ocenenie získala štipendium v hodnote 15-tisíc eur.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @eoc_social



Kto bol Piotr Nurowski?
Cena, ktorú získala Nela Lopušanová, je pomenovaná po bývalom poľskom tenistovi a prezidentovi Poľského olympijského výboru Piotrovi Nurowskom. Zomrel v roku 2010 v ruskom meste Smolensk po tragickej nehode lietadla.

Nela Lopušanová bude od ďalšej sezóny hrávať a študovať v USA. Po vydarených majstrovstvách sveta sa rodáčka zo Žiliny stala okamžite populárnou nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia